Lungul drum spre casă - Louise Penny

Lungul drum spre casă

By Louise Penny

  • Release Date: 2016-02-11
  • Genre: Fiction & Literature

Description

Un roman din seria Inspectorul Gamache

Cea mai bună carte din 2014 în topurile Kirkus Reviews, The Washington Post, The Globe și The Mail

Armand Gamache, fostul inspector-șef de la Secția de Omucideri din Québec, și-a găsit în sfârșit liniștea mult visată în satul Trei Pini. Însă atunci când prietena sa Clara Morrow îi cere ajutorul, nu poate s-o refuze, în ciuda vechilor răni care amenință să se deschidă. Peter, soțul Clarei, a dispărut.

Pe măsură ce Gamache cercetează cazul, pătrunde tot mai adânc în mintea chinuită a lui Peter Morrow, un om atât de disperat să-și recapete faima ca artist, încât e gata să-și vândă sufletul. Pista ce-l conduce pe Gamache la adevăr e înțesată de minciuni și gelozie. Oare fostul inspector-șef s-a pus pe sine însuși și pe cei dragi în pericol, încercând să afle niște răspunsuri dureroase?

“Louise Penny îmbină elemente clasice ale anchetelor de poliție cu portrete psihologice subtile, precum și cu înțelegere profundă a fragilității omenești.“ - The New York Times

“Autoarea dezvoltă povestea din spatele dispariției lui Peter într-un ritm lent, bine condus.“ - Kirkus Reviews

“Penny se documentează foarte atent asupra istoriei, locurilor, gastronomiei și psihologiei, iar rezultatul este o serie Gamache care dă dependență.“ -The Huffington Post

“Toată viața sa profesională, inspectorul-șef Gama­che pusese întrebări și vânase răspunsuri. Și nu numai răspunsuri, ci și fapte. Dar, mult mai ascunse și peri­culoase decât faptele, ceea ce căuta cu adevărat erau sentimentele. Pentru că acestea îl puteau conduce către adevăr.
Și în timp ce adevărul îi eliberează pe unii, pe cei căutați de Gamache îi băga în închisoare. Pe viață.“

Comments