Čtyřhodinový pracovní týden - Timothy Ferriss

Čtyřhodinový pracovní týden

By Timothy Ferriss

  • Release Date: 2012-04-10
  • Genre: Health & Fitness

Description

„Ferriss přišel na to, jak se oprostit od dědictví dinosaurů – pracovní doby od 9 do 17, která se udržuje jen proto, že vaši šéfové jsou na ni zvyklí, taky z ní vzešli a celý svět podléhá dojmu, že jinak to nejde. A je čas to změnit.“
– Petr Švihel, Lidové noviny

„Ferriss do knihy vtělil svá tajemství, jak omezit plýtvání časem na minimum, pracovat efektivněji po krátkou dobu a zbytek dne trávit koníčky. (...) K tomu, abyste mohli žít život milionářů, nemusíte mít na účtu závratné sumy.“
– Michal Kučera, Euro

„Možná vás kniha Tima Ferrisse nezmění, ale rozhodně vás donutí zamyslet se nad tím, jak žijete a jak byste mohli žít. Kdybyste opravdu chtěli. A to za to stojí.”
– Petr Mára, Digit.cz

„Má to tenhle chlapík chytře vymyšlené. Jeho kniha je plná života, entusiasmu, snů, po kterých spousta lidí touží, a navíc je nabitá tolik, že nemusíte číst jakoukoliv jinou knihu tohoto druhu. Stačí se od ní odpíchnout a pak už jen myslet „jak já to udělám ve svém případě“.
– Kateřina Karan

# O KNIZE

Zapomeňte na staré koncepce! Zapomeňte na termíny, jako je osmihodinová pracovní doba, a slovo přesčas vůbec vymažte ze svého slovníku! Ať jste přepracovaný zaměstnanec, nebo podnikatel lapený v pasti své vlastní firmy, tato kniha vám ukáže cestu k veselejšímu životu. 

Systém „otroč -> šetři -> odpočívej“, kdy člověk v mládí po celé dny dře a vlastní život jakoby odkládá na důchod, se evidentně přežil a Ferriss ve své knize představuje způsoby, jak si užívat života i v produktivním věku. Dokládá, že luxusní životní styl, ještě před dvaceti lety vyhrazený jen milionářům, je dnes dostupný každému – a rychle rostoucí subkultura „nových bohatých“ to jen dokazuje. Stačí chytře využívat všech možností, které nám moderní svět nabízí, a osvojit si několik nových návyků.

Kniha „The 4-Hour Workweek“ vyšla poprvé v dubnu 2007, v USA se dočkala 40 dotisků a byla přeložena do 35 jazyků. Český překlad vychází z nového, rozšířeného vydání knihy, které se objevilo v prosinci 2009 a jež navíc obsahuje případové studie mnoha lidí, kteří si životní styl „nových bohatých“ už vybudovali.

# Více o knize

http://melvil.cz/kniha-ctyrhodinovy-pracovni-tyden/

Comments