Začněte s proč - Simon Sinek

Začněte s proč

By Simon Sinek

  • Release Date: 2013-07-23
  • Genre: Management & Leadership

Description

„Začněte s PROČ je jednou z nejužitečnějších a nejpůsobivějších knih, kterou jsem za poslední roky četl. Jednoduše a elegantně ukazuje, jak by lídři měli vést. Rozhodně doporučuji!“

– William Ury, mezinárodně uznávaný odborník na vyjednávání, spoluautor knihy Jak dosáhnout souhlasu

# O KNIZE

Při studiu vůdčích osobností a organizací, které velkou měrou ovlivnily svět, Simon Sinek zjistil, že všichni uvažovali, jednali a komunikovali přesně stejným způsobem – vždy začali s otázkou PROČ a až poté řešili, JAK a CO zrealizovat. Autor tento model nazývá zlatý kruh. Jde o velmi účinný princip, na jehož základě lze vybudovat firmu, organizaci, věnovat se politice, vést hnutí a inspirovat lidi.

- Každá organizace umí vysvětlit, CO dělá.

- Některé umějí vysvětlit i JAK to dělají.

- Ale jen málo z nich dokáže formulovat, PROČ to dělají.

Za PROČ se přitom nepovažují peníze nebo zisk, to jsou vždy jen výsledky. Proč vaše organizace existuje? Proč dělá věci, které dělá? Osobnosti a firmy, které to vědí, nikdy nepotřebují manipulovat – ony inspirují. Lidé je následují ne proto, že musejí, ale protože sami chtějí. Zaměstnance jejich práce těší, spatřují v ní smysl, mají zázemí a hrdost. Zákazníci jsou loajální, ochotni poskytnout podporu i v těžkých časech, imunní vůči manipulacím ostatních.

# V KNIZE SE DOZVÍTE

- Proč je tak důležité začít s PROČ

- Jaký je rozdíl mezi motivací a inspirací

- Co je důsledkem akcí na podporu prodeje

- Proč novinky nejsou inovace

- Co je zlatý kruh

- V čem nám pomáhá limbický systém

- O důležitosti vzájemné důvěry se zaměstnanci

- Jak dosáhnout bodu zlomu

- Kterými lidmi se obklopit

- Jak identifikovat své PROČ

- Jak nikdy neztratit PROČ ze zřetele.

# O AUTOROVI

SIMON SINEK seznamuje jednotlivce i organizace s modelem zlatého kruhu a principem fungování PROČ. Jeho poznatky využívají všichni, kteří chtějí někoho inspirovat, od řadových úředníků po zahraniční velvyslance, od malých podniků po korporace typu Microsoft, od Hollywoodu po Pentagon. Vyučuje na Kolumbijské univerzitě v rámci programu Strategické komunikace. Pokud zrovna nebydlí v hotelu, žije v New Yorku. Je autorem blogu na blog.startwithwhy.com.

# VÍCE O KNIZE

http://www.melvil.cz/kniha-zacnete-s-proc

Comments